Am constituit o coaliție anti-risipă, formată din 20 de ONG-uri, dintre care 8 desfășurau deja activități de valorificare a surplusului alimentar. De asemenea, am realizat un studiu la nivel național privind sursele și cauzele risipei de hrană, precum și a posibilelor soluții de a o reduce. Tot în cadrul acestei inițiative am elaborat proiectul de hotărâre pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a legii nr. 217/2016 – Legea privind diminuarea risipei alimentare. Am desfășurat și o campanie de advocacy în scopul promovării pe agenda guvernamentală a măsurilor anti-risipă rezultate în urma studiului. Cu sprijinul a 20 voluntari, am organizat o masă comunitară în beneficiul a 150 de persoane cu vulnerabilități, cu alimente provenite din donații. De asemenea, am organizat o caravană educațională în 6 orașe din țară și un documentar pe tema risipei de hrană în România.
Agenție ExecutivăAsociaţia Mai Mult VerdeParteneriVerein foodwaste.ch Elveția | Fundaţia Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe)Numărul contractuluiCSS 53ComponentăSocialJudețulBucureştiZona de desfășurareNaționalTematicăPolitici publicePerioada de implementare01.03.2016 – 31.05.2017Bugetul proiectului (CHF)174,943Contribuția elvețiană (CHF)157,227Website-ul proiectuluiN/AWebsite-ul agenției executivewww.maimultverde.ro