Am elaborat planuri de management pentru protejarea activă și conservarea a 10 peșteri turistice din zona Pădurea Craiului, și am creat regulamente de vizitare acestor peșteri, ambele fiind fundamentate științific prin efectuarea de studii speologice. Peșterile au fost amenajate pentru turism speologic prin sporirea siguranței vizitatorilor și a eficienței intervențiilor în caz de urgență. În cadrul unei sesiuni de instruire, 25 de persoane au obținut informații despre formele juridice și etica turismului speologic, precum și despre regulile de vizitare a peșterilor.
Cu scopul promovării peșterilor nou-echipate și a destinației ecoturistice, am elaborat 3 pachete de turism, ale căror oferte de vizitare a peșterilor au fost însoțite de alte servicii turistice locale. Cele 3 pachete sunt promovate printr-o broșură, iar rețeaua de peșteri este promovată și prin intermediul clipurilor video și al unui album de fotografii.
Ne-am implicat, de asemenea, în procesul de elaborare a unei politici publice, care reglementează accesul la peșteri turistice. În urma acestui proces, Ministerul Mediului a emis o ordonanță privind constituirea și funcționarea Comisiei Patrimoniului Speologic, care conține prevederi referitoare la modul de autorizare a activității de turism speologic specializat.
Agenție ExecutivăCentrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă BihorParteneriN/ANumărul contractuluiCSM 21ComponentăMediuJudețulBihorZona de desfășurareRegionalTematicăDezvoltare rurală durabilăPerioada de implementare15.02.2016-15.08.2017Bugetul proiectului (CHF)84,387Contribuția elvețiană (CHF)74,900Website-ul proiectuluiN/AWebsite-ul agenției executivewww.capdd-bihor.org