Am inițiat un parteneriat comunitar între societatea civilă, instituțiile publice și sectorul privat, cu scopul ocrotirii și valorificării durabile a valorilor naturale unice ale zonelor umede din Bazinul Fizeșului. În acest sens, am elaborat o strategie de dezvoltare durabilă a destinației, cu accent pe ecoturism, care a fost prezentată și agreată în cadrul seminarului general al parteneriatului.
Am reabilitat în întregime puntea de lemn de 1.100 m a Rezervației de Stuf de la Sic, am construit 2 observatoare ornitologice și am reabilitat cele 2 foișoare din cadrul stufărișurilor. De asemenea, am identificat locații cheie, accesate de public, în care am instalat 4 panouri informative și 6 obiecte interactive, pentru a-i ajuta pe vizitatori să învețe despre valorile Bazinului Fizeșului. Pentru a promova Bazinul Fizeșului am lansat și website-ul http://deltatransilvaniei.ro. În plus, am creat sloganul și sigla destinației turistice, precum și un ghid al naturii, cu accent pe prezentarea principalelor specii de floră și faună.
Pentru a spori rolul esențial al școlilor în mobilizarea comunităților locale și în promovarea ocrotirii mediului, am creat un program-pilot de educație în natură, care a fost testat cu succes în 2 școli și promovat, ulterior, în alte 20 de școli.
Pentru a crește capacitatea localnicilor de a implementa activități de ecoturism și de a beneficia de pe urma conservării valorilor naturale ale zonei, 26 de localnici au participat la un atelier de instruire despre ecoturism și au învățat cum să promoveze vizitatorilor punctele de interes din Bazinul Fizeșului.
Agenție ExecutivăAsociația Educațional-Ecologică EcotransilvaniaParteneriAsociația ECOCHOICENumărul contractuluiCSM 23ComponentăMediuJudețulMureșZona de desfășurareLocalTematicăDezvoltare rurală durabilăPerioada de implementare01.03.2016-28.02.2017Bugetul proiectului (CHF)89,564Contribuția elvețiană (CHF)70,585Website-ul proiectuluiwww.deltatransilvaniei.roWebsite-ul agenției executivewww.ecotransilvania.ro