Prin proiect am vizat îmbunătățirea legislației privind spațiile verzi, pornind de la societatea civilă înspre legislativ, printr-o abordare inovativă. Am efectuat un studiu sociologic pentru a evalua nivelul de conștientizare a cetățenilor cu privire la spațiile verzi și la scopul acestora. Au avut loc consultări și schimburi de know-how cu partenerul elvețian, iar cooperarea a rezultat într-un parteneriat foarte puternic și eficient. Am dezvoltat 3 studii de caz axate pe corelația dintre situația actuală și punctele slabe ale Legii 24/2007. Am solicitat informații și am organizat întâlniri cu administrațiile locale, pentru a elabora studii de caz cât mai specifice. De asemenea, am organizat un seminar la București și ateliere de lucru în 3 orașe importante, în cadrul cărora amendamentele propuse legislației au fost prezentate diferitelor părți interesate, iar feedback-ul a fost colectat. Membrii organizației au fost instruiți în domeniul advocacy. Înainte de încheierea proiectului, revizuirea legii a fost finalizată și au fost propuse modificări esențiale, documentul fiind pregătit pentru a fi trimis Senatului.
Pentru a facilita aplicarea prezentei legi de către autoritățile locale și alte instituții responsabile, am elaborat un ghid care a fost trimis către autoritățile și instituțiile menționate.
După încheierea proiectului, documentul privind revizuirile propuse legii a fost trimis legiuitorului, iar în anul 2018 acesta a fost acceptat de Senat.
Agenție ExecutivăAsociația Peisagiștilor din RomâniaParteneriUniversitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca | Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timișoara | Ordinul Arhitecților din România, Filiala Transilvania | Asociația ActiveWatch | Ordinul Arhitecților din România, Filiala Timiș | Asociația Peisagiștilor din România, Filiala Teritorială Nord-Vest | Asociația Peisagiștilor din România, Filiala București | Asociația Peisagiștilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest | Bund Schweizer Landschaftsarchitekten und LandschaftsarchitektinnenNumărul contractuluiCSM 22ComponentăMediuJudețulTimișZona de desfășurareNaționalTematicăPolitici publicePerioada de implementare01.03.2016-28.02.2017Bugetul proiectului (CHF)75,957Contribuția elvețiană (CHF)68,285Website-ul proiectuluiwww.asop.org.roWebsite-ul agenției executiveasop.org.ro