Membrii Federației și administratorii de arii naturale protejate (20 de organizații/ entități) au contribuit la amendarea a 6 proiecte / inițiative legislative cu impact asupra mediului în cadrul unui program de monitorizare a activității Camerei Deputaților. Majoritatea propunerilor au fost acceptate la nivel de comisii ale Camerei Deputaților. Printre temele abordate prin proiectele de lege amendate se numără înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, numărul de câini la stână și pășunatul hibernal, contravențiile silvice din sectorul exploatării masei lemnoase, Legea Vânătorii etc.
Dezbaterea publică „Ce legi facem pentru natură?” a atras participarea mediului politic și a administratorilor de arii protejate, cele 2 tabere stabilind contacte și puncte de interes necesare pentru viitoarea colaborare. Dezbaterea s-a concretizat într-un document de poziție care a fost folosit pentru conștientizarea mediului politic în legătură cu problemele stringente și prioritățile de acțiune pe sectorul de mediu.
În cadrul unui program de instruire și mentorat, 47 de reprezentanți ai administratorilor de arii protejate au fost instruiți pentru a susține implementarea corectă a legislației de mediu și a procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului. Mai mult de 20 arii naturale protejate au beneficiat de o vizibilitate crescută datorită seriei de articole publicate pe portalul România Curată, materiale citite de 200.000 de persoane.
Agenție ExecutivăFederația Coaliția Natura2000 RomâniaParteneriSocietatea Ornitologică Română | Societatea Academică din România | ProPark – Fundația pentru Arii ProtejateNumărul contractuluiCSM 27ComponentăMediuJudețulBrașovZona de desfășurareNaționalTematicăPolitici publicePerioada de implementare01.04.2016-31.03.2017Bugetul proiectului (CHF)65,816Contribuția elvețiană (CHF)59,216Website-ul proiectuluiN/AWebsite-ul agenției executivenatura2000.ro