Am reușit să creștem capacitatea ONG-urilor de mediu de a susține eficient și activ dezvoltarea durabilă, printr-o mai bună înțelegere a procesului de formulare și de adoptare a politicilor publice, cu precădere în domeniul schimbărilor climatice. Peste 200 de persoane au beneficiat de aceste aspecte în mod direct, prin implicarea în grupul de lucru și prin participarea la seminarii și la conferința finală a proiectului. Alte câteva mii de persoane au fost informate prin „Ghidul de politici publice pentru societatea civilă – Zero emisii” și prin portalul zeroemisii.ro.
Politicile publice din sectorul energiei, transportului și mediului (gestionarea deșeurilor) au fost monitorizate din perspectiva tranziției către o economie verde. În acest fel, am ajuns la concluzia că autoritatea de reglementare din România nu este suficient de preocupată de economia verde și de o dezvoltare cu emisii reduse de CO2. Din acest motiv, documentele pregătite în cadrul proiectului precum și evenimentele publice organizate au adus în atenția Guvernului faptul că sunt necesare mai multe acțiuni. În acest sens, grupul de lucru a realizat și a transmis Ministerului de Transport o scrisoare de poziție referitoare la situația transportului feroviar din România.
Agenție ExecutivăFundația TERRA Mileniul IIIParteneriŞcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative – SNSPANumărul contractuluiCSM 15ComponentăMediuJudețulBucureştiZona de desfășurareNaționalTematicăSchimbări climaticePerioada de implementare15.09.2013-15.10.2014Bugetul proiectului (CHF)76,852Contribuția elvețiană (CHF)69,052Website-ul proiectuluizeroemisii.roWebsite-ul agenției executiveterramileniultrei.ro